hits

Folkehelse - dans deg til 100!

«Stå på i 100!», kjøre i 100, men å danse til du er 100, det er vel ikke dagligdags? Men det er det altså for Ellinor Marion Hoff Lia og Per Johannes Arnesen. De er to blant de etter hvert rekordmange nordmenn som blir mer enn 100 år. «Hundringsene» betegnes de to på forsiden av Dagens Næringslivs helgemagasin D2. «Dans så mye dere orker,» er deres tips for et langt og godt liv.

Jeg kunne ikke vært mer enig. «En glad dans forlenger livet,» har vi hevdet flere ganger. En som har skjønt at dans er bra for det meste, er musikeren Sondre Lerche. I Lindmo på lørdag fortalte han at han hadde fått langt lavere terskel for å begi seg dansen i vold. Ja, en gang hadde han begitt seg så langt ut i dansen at han nærmest måtte be om unnskyldning dagen derpå, men han bekreftet at han hadde hatt det moro. Veldig moro!

Cecilia i samba-takt
Dagen derpå var det mandag også for bokseproffen Cecilia Brækhus. Skal ikke ha sagt at det ble en blåmandag, men blåveiser eller ikke, hun vant sitt fjerde VM-belte ?og bekjente ifølge Dagbladets helgeavis at hun hadde funnet frem sitt skjulte talent som sambadanser. Så elegant som hun beveger seg rundt i bokseringen, er det ingen sensasjon at hun er flink til å danse. Men det er flott da at hun også kan ha glede av vår idrett.

-Jeg er faktisk ganske god til å danse, sier hun ifølge Dagbladet. ? Da jeg var i Brasil (under fotball-VM) lærte jeg meg Samba, og det ligger nok et eller annet i meg, som bare har blitt litt skjult av den norske stivheten, sier hun.

Hun danser også gjerne hjemme for seg selv, med høy musikk.

-Så lenge det er litt rytme så kan jeg danse til hva som helst, men hvis vi er ute på byen pleier jeg ikke å danse noe særlig. Jeg er mer hun som bare henger, og som drar hjem klokka 23 fordi jeg skal på trening dagen etter, sier Brækhus og bryter ut i latter, fortsatt ifølge Dagbladet.

Nydalen, Bergen, Sarpsborg og Stockerau
Og før Cecilie Brækhus hadde danset ferdig sine runder i bokseringen i København, hadde våre hjemlige dansere svingt seg både i Nydalen, i Bergen, Sarpsborg og i østerrikse Stockerau. For å ta Østerrike først ? Thomas Kildal Jacobsen og Sunniva Myrvang som hårfint ble slått i junior-VM i Molde, gikk helt til topps i World Masters i Østerrike. Like bra gikk det ikke med våre ferske verdensmestere Thorbjørn S. Urskog og hans franske partner Flora Bouchereau, som måtte se både et ukrainsk, et polsk og et svensk par foran seg i hovedklassen. I Sarpborg var det våre freestyle-dansere som satte hverandre stevne, i Bergen sportsdanserne ? og i Nydalen kjendiser og deres dansetrenere i «Skal vi danse?»

Masse flott dans ? og mye aktivitet!

La oss danse til vi blir 100 ? eller i hvert fall hele veien til OL i 2022!

Da snakker vi om folkehelse av det STORE slaget.

HELE FOLKET I DANS ? DET ER FOLKEHELSE DET!

Harald Bråthen
Dansepresident

 

 

#Folkehelse "Dans #Danseforbundet #BoogieWoogie #Brækhus #Idrett

Én kommentar

Maria Stellander

25.11.2014 kl.17:37

Dans er en flott trening også er det samtidig også så gøy ! :)

Skriv en ny kommentar