hits

HELT OK Å VÆRE EDRU?.!
Opp gjennom årene har det aldri vært mangel på mennesker som byr på øl og vin og sterkere saker.

I bøtter og spann!

I hyggelig lag. I mottagelser. På seminar. I middager.

Kjører du? Er du avholdsmann? Er du gravid? Det er spørsmålet til den i mindretall som måtte finne på å si nei takk.

Ja, dette med graviditeten gjaldt jo ikke meg da, men det er faktisk en av de få grunnene som er «godtatt» om du takker nei. Bilkjøring også ? heldigvis.

Flere aviser hadde i sommer intervjuer med spørsmål om hvilken hvitvin som foretrekkes. Overraskende mange svarte at de ikke drakk alkohol. Flere av disse var fra idretten, og selv om champagne-spruten ofte fortsatt står høyt når lag- eller enkeltpersoner har vunnet store konkurranser eller mesterskap, så er det faktisk mange som mener at idrett og alkohol ikke hører sammen.

Det mener også vi i Norges Danseforbund!

Idrett og alkohol hører ikke sammen! Idretten skal være en alkoholfri sone. Et sted hvor barn og unge kan være trygge sammen uten direkte og indirekte å bli utsatt for alkohol eller andre rusmidler.

Den indirekte påvirkningen ved at ledere, trenere, foreldre og andre holder seg unna alkoholen når vi er sammen i idretten, er også viktig. «Passiv drikking» kaller vi det, og selv om uttrykket Passiv drikking (lansert av Jonas Gahr Støre) ikke har fått samme gjennomslag som passiv røyking, er det en kjensgjerning at svært mange mennesker berøres negativt av andres alkoholbruk.

Idretten samarbeider med alkovett-organisasjonen AV-OG-TIL ? og et opplegg er sendt ut for diskusjon i klubbene om forholdet til alkohol og idrett for utøvere, trenere, ledere, foreldre og andre.

For egen del sier jeg alltid nei takk til alkohol i forbindelse med idrett. Det gjelder på reisen til eller fra arrangementet eller møtet. Under arrangementet. På nachspielet, og «på rommet».

 

Hvorfor nei?

 

Fordi det er HELT OK Å VÆRE EDRU!

 

#dans #alkohol #av-og-til #se&blisett 

 

Med vennlig hilsen

 

For Norges Danseforbund

 

Harald Bråthen

 

President

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Antall medlemmer: 34

Bli medlem i denne gruppen

Om Norges Danseforbund

Norges Danseforbund

Norges Danseforbunds administrasjon holder til i Idrettens hus på Ullevål stadion hvor vi deler kontorer med Norges Idrettsforbund og Olympiske komité og de fleste andre særidrettsforbundene i Norge.

Topplisten

  1. Ronjaostensvik
  2. Cutewow
  3. Helsehelelivet
  4. Thisandthat
  5. Tinastreningsglede
  6. Gau9foto
  7. Anjabrathen
  8. Jatiljulioktober
  9. Trenpanett
  10. Ballroomdancing

Anbefalte innlegg

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker